Ayyıldız Hareketi lideri Ümit Özdağ, Adana Milletvekili İsmail Koncuk, hareketin Adana’da teşkilatlanmasını yapacak Abdurrahman Erkoç ve Hakan Kuşçu ile birlikte Şirin Park Otel’de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerle buluştu.
Ayyıldız Hareketi’nin Atatürk çizgisinde, Türk milliyetçileri tarafından oluşturulan ve partileşme sürecinde olan bir hareket olduğunu anımsatan Özdağ, Adana’dan başlayıp tüm Anadolu’yu karış karış gezeceklerini, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu ağır sorunlar konusunda çözüm önerilerini anlatacaklarını bildirdi.
Özdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz, kimseye mevcut dertleri anlatmayacağız. Halkımız bu dertleri gayet iyi biliyor. Bu dertlerin altında eziliyor zaten. Biz, çözüm önerilerimizi anlatacağız. Biz Türkiye’nin bu mevcut krizden nasıl çıkacağını anlatacağız. Biz milli birliğimizi nasıl sağlayacağımızı anlatacağız. Biz Türkiye’yi AVM ekonomisinden fabrika ekonomisine nasıl geçireceğimizi anlatacağız. Türk köyünün nasıl canlanacağını, Türk tarım ve hayvancılığının nasıl canlanacağını anlatacağız ve biz, Türk milletinin sırtında artık inanılmaz bir yük olan ve Birleşmiş Milletlerden yapılan açıklamada 9 milyon olarak ifade edilen Türk milletinin sırtındaki Suriyeli yükünden nasıl Türk milletinin kurtulacağını aziz halkımıza bütün Anadolu’yu dolaşarak anlatacağız. Buna da buradan Adana’dan başlayacağız.”
Özdağ, bir gazetecinin partinin ne zaman kurulacağı yönündeki soruya ise şöyle yanıt verdi:
“4 Mart 2021’de istifa ettim. İstifa edeli 3 ay oldu. Bu 3 ayın önemli bir bölümü de salgın hastalık ve kapanma şartlarında geçti. Buna rağmen Ayyıldız Hareketi çok önemli bir yol katetti. Önemli işleri gerimizde bıraktık. Partimizin kurucular kurulunu büyük ölçüde oluşturduk. Partinin programı derlendi, toparlandı. Son rötuşlar üzerinde çalışıyoruz. Taslağımızı hazırladık, sosyal medya platformlarımızı oluşturduk. İnternet sitemiz oluşmak üzere. Partinin logosu ismi belli. İllerde teşkilatlanma konusunda epey bir mesafe kaydettik. Ve şimdi yaz aylarını Anadolu’yu dolaşarak geçireceğiz. 19 Mayıs’ta Anıtkabir’den yola çıktık. 26 Ağustos’ta Malazgirt Meydan Muharebesi’nin 950. yılı ve Büyük Taarruzun 99’ncu yılında da inşallah partimizi kuracağız.”