Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün (86) vefatının ardından Ankara Şehir Hastanesi’ne dava arkadaşları ve siyasilerin ziyaretleri devam ediyor.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Asiltürk’ün uzun süre rahatsızlık çektiğini ve tedavisine Ankara’da devam edildiğini anımsatarak, Doktorların ifadesiyle organlar fonksiyonlarını yerine getirdiler kısmen ama en sonunda artık kalp anladığımız kadarıyla daha fazla dayanamadı. Bu sabah ruhunu teslim etti. diye konuştu.
İçişleri Bakanı Soylu, Asiltürk’ün devlet ve siyaset hayatının mümtaz şahsiyetlerinden olduğunu belirterek Bana hep müşfik davranmıştır. İçişleri Bakanlığımızı yaptı. İçişleri Bakanlığı vesilesiyle çok temasta bulunduk. Sesiyle, tembihatlarıyla ve o tecrübesiyle, bilgisiyle, her temasımızda, her konuşmamızda nasihatleriyle hem devlet adamlığı hem millet adamlığı hem siyaset adamlığı anlayışını hep hissettirmiştir. diye konuştu.
Adalet Bakanı Gül de Asiltürk’ün Türk devleti ve milletine hizmet etmiş önemli bir devlet ve siyaset adamı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Türkiye’de, Milli Görüş’ün ülkemize hizmetinde çok büyük emeği geçen bir siyaset adamıydı, büyüğümüzdü. Rahmetli Erbakan Hoca’mızın her zaman yanında durdu. İyi günde, siyasetin zor koşullarında her zaman inandığı gibi yaşayan, yaşadığı gibi inanan çok güçlü bir siyasete, inanca, imana sahipti. Biz hep öyle gördük, öyle bildik “dedi
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş “Asiltürk’ün Türkiye’nin yeniden güçlü büyük Türkiye olma idealine inandığını ve genç yaşlarından itibaren siyaset yoluyla millete hizmet etmek için fedakarca mücadele etti” dedi.